Обилен снеговалеж затвори проходите

Шофьорите да тръгват на път, подготвени за зимни условия

Снимка: pixabay Снимка: pixabay
Въвежда се задължително движение с вериги през проходите Рожен, Пампорово и Превала поради снеговалеж с висока интензивност, информира на сайта си агенция "Пътна инфраструктура".
       
В Смолянска област, поради снеговалеж и снегопочистване, се ограничава движението през прохода „Печинско“ на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета.
      
Ограничава се движението през Прохода на Републиката поради обилен снеговалеж и снегопочистване. Обходният маршрут за МПС до 12 т е през прохода "Шипка". Шофьорите на МПС над 12 т трябва да изчакват в района на Гурково. 
      
Заради горящ ТИР временно се ограничава движението при км 73 на АМ „Марица“, в посока София. Движението се осъществява по обходен маршрут от пътен възел „Любимец“ – път I-8 Любимец – Харманли – Хасково – пътен възел „Димитровград“. 
 
Ограничено е движението на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета през прохода „Рожен“ и по републиканските пътища на територията на общините Доспат, Борино и Девин в Смолянска област поради снеговалеж с висока интензивност и снегопочистване.
 
Останалите републикански пътища и високопланински проходи са отворени за движение и са проходими при зимни условия.