С мъгла и значителна ниска облачност осъмнаха повечето райони на страната в четвъртък. През деня видимостта съществено ще се подобри в Югозападна България. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 9 и 15 градуса.

Предимно облачно ще е над планините и на отделни места ще има ръмежи. По високите части на масивите от югозападната половина ще има повече слънце. Вятърът от запад ще е слаб до умерен. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 9-10 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 4-5 градуса.

По Черноморието остава облачно, а в много райони ще има и слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е около 17 градуса, а вълнението на морето е 3 бала.

Преобладаващо облачно ще се задържи времето и през следващите дни. В петък вечерта, както и в събота през деня, на много места ще има слаби валежи.

В неделя облачността ще е значителна до обяд, а по-късно ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще е слаб от западната четвърт.

Още за времето:

Силен трус разлюля Северна Македония

Тъмната страна на черния въглерод

Започна сезонът на пожарите в Австралия