Облаци и дъжд развалят слънчевия петък

В следващите дни ще има снеговалежи

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Петъчния ден започна с предимно слънчево време, но преминаващ от запад на изток студен фронт ще се опита да развали настроението ни с купеста и купесто-дъждовна облачност.

В следобедните часове очакваме краткотрайни валежи от дъжд, а вятърът от запад-северозапад ще се усили. На места ще има и гръмотевична дейност.

За сметка на това времето днес ще бъде топло с максимални температури от 18 до 23 градуса.

И над планините ще се задържи предимно слънчево до обяд, но по-късно купеста и купесто-дъждовна облачност ще закрият небето. Над 1700 метра ще превалява сняг, а в по ниските части ще има дъжд и гръмотевици. Температурите остават положителни - между 2 и 7 градуса.

Облачността ще се разкъсва и ще намалява през нощта, но в деня преди изборите времето отново няма да бъде благоприятно. Облаци, дъжд и гръмотевици ни очакват в събота. Освен всичко това, вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще донесе застудяване.

Времето в неделя остава преобладаващо облачно, в много райони ще има валежи и температурите ще продължават да падат. На места дъждът ще се примесва със сняг Има повишена вероятност за значителни превалявания в Южна и Източна България.

Още за времето:

Снежен циклон връхлита България

Регистрирана е най-ниската температура в гръмотевичен облак

Магнитни бури удрят България през април