Днес над страната ще има разкъсана облачност, която на места ще бъде значителна. В много райони ще има слаби превалявания от дъжд, а в планините над 1300 м ще вали слаб сняг.

Вятърът ще бъде до умерен, на места временно силен, от североизток. Заради него температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 10 и 16 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд на места, а по по-високите части ще има валежи от сняг. Вятърът ще бъде умерен до силен до силен от север-североизток. Максималните температури на 1200 метра ще бъдат около 4 градуса, а на 2000 метра ще са около -3 градуса.

Над Черноморието ще има променлива облачност, която ще е значителна на места. В южните части ще има валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен до силен от североизток. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса, температурата на морската вода е 11-12 градуса, а вълнението на морето е около 3-4 бала.

В нощта срещу неделя вятърът над западната половина от страната ще отслабне и ще стихне на места. Вероятността за слани е повишена. През деня валежи почти няма да има, а облачността ще бъде променлива.

Тази сутрин слънцето изгря в 6:38 часа и ще залезе в 20:13 часа (продължителността на деня ще бъде 13 часа и 35 минути). Луната се намира във фаза пълнолуние и е в знака "Скорпион".