В първия ноемврийски уикенд над Адриатическо море ще се оформи област с ниско атмосферно налягане. Очакваните валежи обаче ще засегнат предимно държавите от Западните Балкани и Гърция.

У нас в събота облачността ще се задържи значителна над почти цялата страна. В светлата част на деня валежи няма да има.

Ще се усили вятърът от юг-югозапад, като в планините скоростта на поривите ще е над 100 км/ч.

Температурите сутринта ще се колебаят около 10 градуса, а следобед – в интервала 20-25 градуса с по-високи стойности в Източна България.

Превалявания ще има в неделя, но те ще са концентрирани най-вече в западните и южните райони на страната. В рамките на денонощието ще се извали с тенденция облаците да започнат да се разкъсват.

Температурите през деня ще са по-ниски, особено в районите с валежи. В ранния следобед термометрите ще се колебаят между 16 и 21 градуса.

В понеделник валежите ще са оскъдни и предимно около планините на Запад. Около средата на седмицата сутрините ще са мъгливи. Облачността ще се разкъса и слънцето ще се покаже.

С приближаването на следващите почивни дни вероятността за валежи отново ще се повиши. Очертава се нахлуване на нова порция студен въздух – вятърът ще е със силни, студени пориви, а валежите по-високо в планините ще са от сняг.

От понеделник нататък обаче времето ще е осезаемо по-хладно. Сутрините ще стават все по-студени, а през деня термометрите ще се движат до максимум 16-17 градуса, до 20 в традиционно по-топлите части на страната.