Облаците скриват слънцето в четъвртък

Застудяването продължава

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Няма да успеем да се насладим на слънчевия четвъртък, защото постепенно ще започне да се заоблачава от запад. Очакват се снеговалежи в западната половина на страната в следобедните часове. Ще духа умерен северозападен вятър, който временно ще се усили. Максималните температури ще са в интервала 0-5 градуса.

Облачността над планините ще се разкъсва преди обяд, но след пладне отново ще се вплътни и над масивите от Западна България ще падне сняг. Вятърът ще е силен до бурен от северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около -4 градуса, а на 2000 метра ще са около -10.

По Черноморието облачността ще се увеличава в следобедните часове, но валежи не се очакват. Вятърът ще е умерен от северозапад, а максималните температури ще са между 2 и 6 градуса. Температурата на морската вода е около 10 градуса, а вълнението ще е 2-3 бала.

Температурите ще продължават да се понижават и в следващите дни. Вятърът ще се задържи от северозапад и временно ще се усилва. В петък на места ще има превалявания от зняг, но следобед облачността ще започне да се намалява от северозапад.

Още за времето:

Циклон носи студ и лед в следващите дни

Времето сутрин влияе върху настроението на работа

Какви са последиците от лошото време у нас