Националният месец на пицата се чества ежегодно през октомври. Традицията идва не от страната-майка на това ястие, а от САЩ.

Всичко започва през октомври 1984 г. по идея на Гери Дърнел, който е издател на списанието Pizza Today, посветено на вкусната италианска храна. Някои хора почитат това събитие, като консумират различни видове пици или посещават множество заведения, в които се предлагат те.

http://

 

Всеки октомври някои пицарии в САЩ предлагат безплатна или намалена пица, за да отпразнуват месеца и да привлекат интереса на клиентите.

Благодарение на Националния месец на пицата, много заведения даряват приходите от продадените пици на различни благотворителни организации.

 

 

В някои ресторанти се приготвят специални видове пица, които не присъстват в менютата през другите месеци. Срещат се такива с нестандартна форма, направени от специално тесто или с различни подправки.

През октомври 2009 г. пицария в щата Тексас е създала пица, приготвена с месо от гърмяща змия. Това е шокирало много хора, други са се впечатлили от вкуса, а самото събитие се е запаметило в историята на Националния месец на пицата.