За 15 март е обявен жълт код за обилни валежи в 14 области на страната. За 9 области е в сила жълт код за силен вятър.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Предупреждението за обилни валежи важи за областите София-град и областите София, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Благоевград.

В София-град и областите София, Видин, Монтана, Враца и Велико Търново се прогнозират значителни валежи с количества около 20 мм.

В Плевен, Ловеч, Габрово и Благоевград очакваните количества валежи са между 20-25 мм, те ще бъдат придружени и от гръмотевична дейност. В Пловдив, Перник, Кюстендил и Пазарджик количествата на валежите от дъжд също ще бъдат между 20-25 мм.

За областите Видин, Монтана, Враца, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас е обявен жълт код за силен вятър с пориви до 20-22 м/сек.

Във Видин, Монтана и Враца северозападният вятър ще се усили вечерта, а с него ще нахлува студен въздух. В Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Пориви на вятъра - 20-22 м/сек. За Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас се очакват същите пориви на вятъра, като там през деня ще духа силен южен вятър, който вечерта ще отслабне.

Още за времето:

Пролетта се отлага – дъжд и сняг до 24 март

Голям астероид ще мине покрай Земята

Серия от трусове в Северна Македония