Силна буря отнесе покриви на жилищни и селскостопански сгради в района на Девин, Свлачище е затворило пътя от Асеновград към Смолян. Щети има и в района на Гоце Делчев. В събота синоптиците предупредиха за жълт код за валежи и възможни бури.

В събота следобед буря нанесе сериозни материални щети по Южното Черноморие. Засегнати бяха Бургас, „Слънчев бряг“, Несебър. Поморие обяви частично бедствено положение.

По високите планински върхове температурите паднаха около 0 градуса, а в неделя сутринта на Мусала прехвърчаше сняг.

В цялата страна днес има предупреждения за опасно време и силен вятър. Скоростта му в Дунавската равнина ще достига 100 км/ч.

Температурите в неделя чувствително ще се понижат и в най-топлата част на деня ще достигат между 17 и 22 градуса.

Вятърът ще отслабва в нощта срещу понеделник. Новата седмица ще започне със слънчево, но хладно време, с малко по-високи дневни температури в сравнение с уикенда. В късния следобед облачността ще започне да се увеличава от северозапад и вятърът отново ще се усили.

Валежи ще има през нощта срещу вторник, предимно над северните райони на страната. Във вторник се прогнозира променлива облачност, но валежите са малко вероятни. Вятърът ще е умерен от северозапад и с него ще започне нахлуването на по-студен въздух.

Кога ще се оправи времето, разберете във видеото.

Прочетете и:

Мощна буря удари Бургас

Температурен рекорд в Хасково