Силна буря и много щети в Казанлъшко. Получени са десетки сигнали за паднали дървета. Част от тях блокираха Подбалканския път за кратко. Има паднали дървета върху коли и щети по покриви на детски градини и производствени халета.

Няколко населени места са останали без електричество. Активирали са се свлачища. В град Шипка определят бедствието като невиждано. Градушката там е била най-едра и интензивна.

Има наводнени къщи, счупени стъкла на автомобили, щети по земеделска продукция. Днес ще бъдат оценявани щетите. От снощи са активирани всички служби за овладяване последиците от бедствието.

Бурята в град Шипка е нанесла щети за хиляди. Изпочупени са покриви, коли, а реколтата е унищожена. Кметът Василка Панайотова обяви частично бедствено положение и призова държавата да помогне на местните хора.

Кметът на великотърновското село Къпиново призова за дарения на керемиди и цигли. Огромен процент от покривите там са унищожени, а прогнозата е за дъждове и днес. Възрастни хора казват, че в селото никога до вчера не е падала градушка. Застрахованите къщи са едва 10-15.

 

Източник: NOVA