Неспокойно остава времето до края на месеца. Дните ще започват със слънце, което по обяд ще се скрива зад облаци. Ще има и чести превалявания.

В понеделник и вторник над Балканите ще премине студен атмосферен фронт. У нас валежите ще започнат следобед в първия ден на седмицата от северозапад и ще продължат на изток, но предимно в северната половина на страната. 

Очаква се краткотраен, на моменти интензивен дъжд, резки пориви на вятъра и гръмотевична активност.

Дневните температури ще са около 23-28 градуса.

В нощта срещу вторник ще превали и в някои райони на Южна България. През втория работен ден за седмицата ще е ветровито с особено силни пориви на студен западен вятър в Дунавската равнина. Превалявания, продружени от гръмотевици, ще има в южната половина на страната. Термометрите ще се колебаят между 20 и 27 градуса.

От сряда до петък страната ни попада под влиянието на циклон с превалявания от запад на изток с условия за по-експлозивно време с гръмотевици и риск от градушки. Дневните температури в четвъртък и петък на много места ще паднат под психологическата граница от 20 градуса, а сутрин и вечер по високите места в Западна България термометрите ще показват около 3-4 градуса.

На по-спокойно време можем да се надяваме в самия край на седмицата и на 24 май. Тогава ще има по-малка вероятност от валежи и повече слънце. В

еднага след празника обаче следва студен фронт, с който отново се очакват пролетни бури с гръмотевици и риск от градушки. Антициклон ще стабилизира атмосферата около 28 май с 2-3 слънчеви и тихи дни, но последните дни на месеца ще са белязани от поредна доза мокро време.