Днес в източната половина от страната и планините ще има слаби превалявания, а в следобедните часове дъжд ще завали и над северозападните райони. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-северозапад.

Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат в интервала между 13 и 18 градуса Целзий.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд на места. Над 1800 м ще има валежи от сняг. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималните температури на височина 1200 м ще бъдат около 6 градуса, а на 2000 м ще са около -2 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност с превалявания от дъжд най-вече по северното крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-североизток. Максималните температури ще са между 11 и 13 градуса, температурата на морската вода е около 11-12 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

До края на работната седмица все още ще има превалявания от дъжд, които ще са по-съществени в петък. Температурите слабо ще се понижат.

Тази сутрин слънцето изгря в 06:42 часа и ще залезе в 20:10 часа (продължителността на деня ще бъде 13 ч. и 27 мин.). Луната е във фаза нарастваща полупълна и се намира в знака "Дева".