Четвъртък започва с преобладаващо слънчево време, но следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни превалявания, които ще са интензивни в планините. 

Има условия за градушки. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

По Черноморието ще има значителна облачност. Преди обед на места ще има временни разкъсвания, но след това ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превалява кратък дъжд. Валежите ще са временно интензивни и придружени от гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 24 и 27 градуса, температурата на морската вода е около 20 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево до обяд, но по-късно ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще превали и прегърми, като се очаква валежите да са интензивни. Има условия за градушки. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са до 18 градуса, а на 2000 метра - до 12 градуса.

В последния работен ден ще има значителна, купеста и купесто-дъждовна облачност. Временни разкъсвания ще има в сутрешните часове, а през деня ще превали и прегърми. Ще има вероятност за градушки в Източна България.

Още за времето:

Защо през юни има гръмотевични бури и поройни дъждове

Увеличава се височината на вълните в Южния океан

Пороен дъжд наводни Червен бряг