От днес отваря врати зоологическата градина в София, но е с ново работно време, съобщиха на официалния сайт на зоопарка. Посетителите трябва да спазват мерките за безопасност, свързани с епидемиологичната обстановка.

Работното време на Софийския зоопарк – продажба на билети на касите от 9:00 до 16:30 часа и разрешен престой на посетители в зоопарка до 18 часа при спазване на дистанция, както при закупуването на билетите, така и при посещението в градината.

По-голямата част от животните ще могат да бъдат наблюдавани във външните им заграждения.

С цел избягване на събиране на хора в закрити пространства Зала „Големи котки, терариум и аквариум“ и Зала „Гиганти“ ще са затворени за посетители до второ нареждане.

Достъпът до пейките и детските площадки ще бъде ограничен, в съответствие с мерките, предвидени в Заповедта за разрешение за разходки в градски паркове и градини на СО от 27.04.2020.

Служителите на Зоологическа градина – София призовават посетителите да спазват мерките за безопасност. Препоръчително е използването на лични предпазни средства, спазване на дистанция от поне 2,5 м между отделните групи посетители, както и да не се струпват множество хора на едно място, да се придвижват само по алеите за посетители. Влизането с домашни любимци, велосипеди и тротинетки в зоопарка, е абсолютно забранено.

Всеки посетител, който предлага храна на животните, ще бъде незабавно извеждан от зоопарка от охраната, тъй като това е строго забранено.

Спазването на правилата на зоопарка и посочените мерки във връзка с епидемиологичната обстановка и заплахата от зараза с COVID-19 от страна на посетителите е проява на отговорност към опазването на здравето на животните, посетителите и персонала на Зоологическа градина – София, която е парк със специално предназначение и единствен дом на много птици и животни.