Днес църквата чества Въведение Богородично. На 21 ноември отбелязваме Деня на християнското семейство и младеж.

Това е един от големите вселенски празници, защото се смята, че на този ден 3-годишната Мария за първи път е заведена от родителите си в Йерусалимския храм, за да се отдаде в служение на Бог.

Празникът напомня на родителите за задълженията на им да въведат децата си в духовенството. Хубаво е на Въведение Богородично да се ходи на църква със семейството.

Преди Денят на християнското семейство се е чествал само с родителите и техните неженени деца, като всички заедно отивали в храма за да се помолят за здраве. После се събирали около огнището в дома с топла пита, вкусни гозби и червено вино. 

Така отдавали почит на празника и на семейната връзка. През нощта трапезата не трябва да се прибира, за да може Богородица да я навести и да благослови семейството.

Народно вярване гласи, че на този празник българите могат да предскажат какво ще бъде времето през следващата година. Топлото и слънчево време означава сурова зима и сухо лято, а валежите от дъжд и сняг предсказват снежна зима, дъждовно лято и плодородие.