Откриха рядък бял пингвин на Галапагоските острови, съобщават световните медии. Животното е намерено на архипелага на островите, популярни с уникалната си флора и фауна.

Според служители на Националния парк на островите Галапагос най-вероятно става въпрос за генетично заболяване. При пингвина се наблюдава частична загуба на пигментация на оперението или на козината, но в същото време цветът на очите е нормален.

 

 

Животни от този вид са устойчиви на слънчева светлина. Предстои да бъдат направени генетични анализи, които да потвърдят диагнозата на пингвина.

Учени съобщават, че по тези места често се наблюдават случаи на албинизъм и левкизъм особено сред акули, гущери и лангусти. Досега обаче не е имало такива наблюдения при пингвините.

Пернатото животно е забелязано на остров Исабела, който е част от архипелага на Галапагоските острови. Местните пингвини са от вида Spheniscus mendiculos и са единствените, обитаващи линията на Екватора. През 2019 г. популацията им се увеличи от 1451 екземпляра на 1940 бройки през 2020 г.

Прочетете също и:

В света има само 7 черни тигъра, ето кадри на един от тях

Заснеха зебра на точки вместо на райета

Уникален пингвин в полски зоопарк