Паднали дървета и наводнени улици в цялата страна. Зрители на NOVA изпратиха видеа в рубриката „Моята новина”, на които се виждат последствията от пороите.

В Пловдив проливните дъждове са наводнили част от Голямоконарско шосе. В Пазарджик под вода се оказаха десетки улици в централната част на града.

Пороен дъжд и ураганен вятър удариха и Родопите. Десетки сигнали има за паднали дървета по главни пътни отсечки. Най-тежка е ситуацията на главния път Пампорово-Смолян. Бурята е повалила огромни борове, които падайки са затворили цялото платно.

В резултат на това и от двете страни са се образували опашки от автомобили, които са се оказали в капан. Наложило се хората в тях да слязат и сами да разчистят пътя.

Паднали дървета са запушили и главния път Смолян-Рудозем. От противопожарната служба в областния град съобщиха за NOVA, че при тях са постъпили десетки сигнали за нанесени от бурята щети. Няма пострадали хора, увериха местните власти.

Множество сигнали за паднали дървета след бурята в Старозагорско, която се разрази около обед. Паднали дървета има на подбалканския път близо до гр. Николаево, в Казанлък и Стара Загора.

В Стара Загора дърво падна върху паркиран автомобил. Силният вятър събори осветителни стълбове по надлеза на Казанлък. Има наводнени улици.

Проливен дъжд се изля снощи и в Перник и причини частично наводнение. Дъжд валя цяла нощ в Западна България. Прогнозата на синоптиците е за значителни валежи и гръмотевични бури. Оранжев код за опасно време е обявен за всички 28 области на страната.

За Велико Търново, Габрово, Кърджали и Стара Загора предупреждението е за силен вятър с пориви между 25 и 28 метра в секунда.