Паднали клони заради интензивния дъжд в София

Аварийните екипи в столицата са реагирали на няколко сигнала

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Аварийните екипи на Столична община се отзоваха на сигнали за паднали клони и опасни предмети, съобщиха от пресцентъра на ведомството, предава БТА, цитирана от NOVA. За тази неделя НИМХ издаде за София жълт код за валежи.

На терен са пет екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, които до момента са реагирали на осем сигнала, за паднали дървета и клони, както и за опасно висящи предмети от фасади и покривни съоръжения.

От общината напомнят на строителните филми и изпълнителите на обекти да обезопасят строителните огради и скелета на обектите си. Търговците трябва да проверят рекламно-информационните си елементи, а гражданите да бъдат внимателни при придвижването си и да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци, призовават от Столичната община.

През новата седмица се прогнозират дъжд и застудяване. Значителни валежи ще има в нощта срещу понеделник в западните и централните райони на страната. В първия ден от седмицата валежите постепенно ще се изместват към Източна България, където на места преваляванията ще са интензивни. Възможна е и гръмотевична активност.