В днешно време на пазара се предлага голямо разнообразие от материи за производство на спално бельо – сатенено спално бельо, 100% памук, ранфорт, микрофибър, бамбук и още. Голямото разнообразие води до голямо изобилие. Както се казва „За всекиго по нещо“. В тази статия ще се опитаме да ви покажем един малко па различен материал, който може да бъде оценен само от хора ценители на спално бельо. Досещате ли се за кого става дума? Разбира се за перкал! И така нека ви запознаем с неговите качества.

Луксозното спално бельо от такъв материал като перкал отдавна е оценен от жителите на европейските страни. Характеристиките на продукта правят възможно сравняването на този текстил с естествена коприна и сатен. Някои дори наричат перкала кралски плат, тъй като неговата издръжливост и приятна на допир повърхност позволяват на перкала да се присъедини към редиците на все по-голям брой фенове.

Елегантност, поразителен дизайн и издръжливост са преплетени в този текстилен продукт с уникална идентичност.

Естествените качества на тъканта ни позволяват да говорим само положителни неща и предимства за този вид материя. Този текстил се състои от по-различен памук, с примеси на други невероятно плътни и надеждни материали. Неговите предимства включват най-деликатната, копринена повърхност. По своята текстура той може да се сравни само с гладкостта на розовите листенца.

Именно тези свойства определят факта, че само най-изящните и усъвършенствани шарки се прилагат върху повърхността на перкала. Това спално бельо често се произвежда с елегантен и ефирен мотив, напомнящ френски гоблен. Перкалът с японски копринени шарки също изглежда ненатрапчиво и хармонично. Нюансите на сочна Италия с нейните изкушения също са най-добрият вариант за шарка върху перкалното спално бельо.

Визуалната привлекателност обаче не е единственият плюс на тази материя. Много по-ценена е нейната невероятна надеждност и издръжливост. Той може да издържи над хиляда изпирания, така че спално бельо от този вид определено е доста практичен и издръжлив.

Перкалът е доста лесен за поддръжка и предпочитан от хора с възможности.