През 2020 г. юли ще бъде най-натовареният месец, тъй като тогава ще има 23 работни дни. Най-свободни ще бъдем през май, когато работните дни ще са 18.

Новата година е високосна, което означава, че ще има 366 дни, от които 250 ще са работни, а 16 дни са официални празници.

Първият неработен ден е 1 януари, който се пада в сряда. Заради допълнителния ден през февруари ще можем да си починем цели пет уикенда.

Неработният ден през третия месец е Националният празник на България - 3 март, който се пада във вторник. През април ще почиваме на 17,18,19 и 20, което е от петък до понеделник включително.

През май ни очакват два дълги уикенда с по три почивни дни. Това се случва заради Деня на труда - 1 май, който се пада в петък, и заради Ден на славянската писменост - 24 май, който се пада в неделя, но неработен ще е и 25 май. Гергьовден е на 6 май, който се пада в сряда, затова тогава ще почиваме само един ден.

Снимка: pexels Снимка: pexels

През юни, юли и август няма допълнителни почивни дни. Следващият неработен е Ден на Съединението - 6 септември, който се пада в неделя, заради което ще почиваме и на 7 септември. Неработен ден е и 22 септември - Денят на независимостта, който е във вторник

Октомври и ноември ще са месеци без допълнителни неработни дни. През последния месец на годината обаче ще се радваме на цели пет почивни дни от 24 до 28 декември, когато е Коледа.

2020 г. ще изпратим на 31 декември, което се пада в четвъртък. Следователно 1 януари е в петък, който ще е почивен, а първият ни работен ден за 2021 г. ще е чак на 4 януари, което е в понеделник.

Прочетете също и:

Кой е цветът на 2020