Днес облачността над по-голямата част от страната ще бъде променлива, валежи почти не се очакват. На отделни места в югоизточните райони и планините ще има по-значителна купесто-дъждовна облачност с превалявания от дъжд.

Вятърът днес ще бъде умерен, а в следобедните часове ще отслабне. В Дунавската равнина ще бъде временно силен. Максималните температури ще бъдат между 18 и 24 градуса.

Променлива облачност ще има над планините, а в следобедните часове ще бъде значителна. На отделни места се очаква да превали и прегърми. Вятърът ще бъде умерен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 12, а на 2000 метра ще бъдат около 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, значителна над южните райони, където на места ще има превалявания. Вятърът ще бъде слаб от запад. Максималните температури ще бъдат между 18 и 22 градуса, температурата на морската вода е 13-14 градуса, а вълнението на морето е около 2 бала.

Утре над повечето райони ще има значителна облачност, а краткотрайни превалявания от дъжд се очакват на отделни места. Вятърът в Западна България ще отслабне, а в някои райони дори ще стихне. Максималните температури ще бъдат в интервала 19 и 25 градуса.

Тази сутрин слънцето изгря в 06:26 часа и ще залезе в 20:23 часа (продължителността на деня ще бъде 13 ч. и 56 мин.). Луната е във фаза намаляващ полумесец и се намира в знака "Водолей".