Проливните дъждове през последните дни доведоха до наводнения във Великобритания, които възпрепятстваха провеждането на събитията, планирани за уикенда, когато католиците отбелязват Великден, предаде ДПА.

Според Метеорологичната служба след празничния уикенд се очакват още дъждове, като в понеделник в Англия и Уелс може да има смущения в пътуването поради очаквания проливен дъжд. Тази сутрин британската Агенция по околната среда издаде 17 предупреждения за очаквани наводнения в части от Уилтшър и Глостършър. Издадени са и 132 предупреждения за наводнения в Южна Англия.

Днес теренът на клуба по крикет на графство Уорчестършир беше изцяло покрит с вода, а конните надбягвания на пистата „Мъселбърг“ край Единбург бяха отменени поради подгизналия терен.

Крейг Снел, метеоролог от службата, предупреди, че в Англия и Уелс от утре следобед времето ще започне да се влошава и ще вали за католическия Великден. В понеделник се очаква проливен дъжд, който ще продължи през целия ден.

Тези, които ще пътуват в понеделник, трябва да си предвидят допълнително време заради лошите условия, съветват метеоролозите.

Основното надбягване на пистата „Мъселбърг“, на която се провежда Върджин Бет Куинс къп, с награден фонд 100 000 британски лири (126 250 долара), беше отменено поради наводнената писта. Главният мениджър на пистата Бил Фарнсуърт уточни в социалните мрежи, че поради падналите дъждове, влажната зима и нивото на подпочвените води, „на места земята е подгизнала“.

В деня на състезанията трябваше да се проведат семейни събития, включително ежегодното дерби на коргита, с участието на състезателни кучета, но и то беше отменено.

 

Източник: БТА