Наводненията в Гърция взеха жертва. Един мъж е починал, а друг се издирва, предаде националната телевизия ЕРТ, цитирана от БТА. Болница в град Волос е под вода, а на Спорадските острови хората са прекарали нощта без ток, към момента все още има прекъсвания.

Починалият мъж е 70-годишен животновъд от община Волос. Той е отишъл да нахрани стадото си, когато е бил премазан от срутена стена. Междувременно противопожарните служби съобщиха, че се издирва 42-годишен мъж, който е бил повлечен от река.

Тази сутрин гръцките власти изпратиха съобщение до гражданите в районите на Солун, Волос, Лариса, Евия (Евбея) и Катерини с призив да ограничат придвижването си поради опасните метеорологичните явления.

Средиземноморският циклон „Даниел” удари почти цялата страна и особено префектура Магнисия в Централна Гърция.

Отделенията, в които се провежда химиотерапия във Волос, са наводнени. Водата е заляла тротоарите в града, реките в близката планина Пилио (Пелион) са препълнени, а през нощта на гръцкия островен архипелаг Споради е нямало електричество и все още има периодични прекъсвания.

Пожарникарите са нащрек за бедстващи хора, чиито автомобили са заседнали на пътя, каквито се срещат във и извън градовете, откакто се разрази циклонът.

В префектура Илия в Северозападен Пелопонес посевите бяха засегнати от градушка. Силна буря връхлетя и Корфу (Керкира), което доведе до прекъсване на електрозахранването на летището на острова.

 

Източник: БТА