На 1 юни ще има разкъсана облачност, като на много места ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове се очаквава да се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. Прогнозира се за кратко да превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 18 и 22 градуса.

По Черноморието облачността ще е разкъсана. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 19 и 22 градуса. Температурата на морската вода е около 18 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Облачността над планините ще е разкъсана до обяд, а след това до полунощ ще се появи купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има валежи от кратък дъжд и гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от запад-югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 11 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 4 градуса.

До средата на седмицата ще имаме повече слънчеви часове. След пладне ще има купеста и купесто-дъждовна облачност, а на места се очакват и превалявания. Дневните температури ще се задържат е интервала 18-24 градуса.

Още за времето:

Какво лято ни очаква

Изкуствени дъждове в Индонезия

Проливен дъжд наводни Флорида