Пожар възникна на учебен полигон „Тюлбето“ при обезвреждане на невзривени боеприпаси. Това съобщиха от Министерството на отбраната, предава NOVA.

Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан със задача да класифицира и унищожи невзривени бойни припаси, открити в землището на село Шейново.

На място военнослужещите откриват 14 боеприпаса, различни по вид: две 120 мм осколочно фугасни стоманени мини, пет 82 мм осколочно фугасни мини, четири 60 мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет. Боеприпасите са иззети и транспортирани за унищожаване до полигон „Тюлбето“, посочват от Министерството на отбраната.

При унищожаването им възниква пожар, който се разраства в рамките на полигона заради силния вятър и сухите треви. В потушаването му участват 80 военнослужещи от бригадата с един военен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На място има 6 екипа на пожарната. Към момента не е ясно огънят каква площ е обхванал.

По-късно огънят излезе извън границите на полигона и обхвана борови масиви, които са в близост до вилна зона. В гасенето на пожара се включи и вертолет Ми-17, който излетя в 17:18 ч. от авиобаза Крумово.

В Казанлъшко гори и още един пожар. Огън е обхванал треви между Казанлък и Овощник.