Днес над страната ще има купеста и купесто-дъждовна облачност, а на места ще превали и прегърми. В Централна България ще има интензивни валежи и вятърът временно ще се усили.

Обявен е жълт код за проливни дъждове с гръмотевици в 13 области, в които се очакват количества до 20-25 л/кв.м, има и опасност от градушки.

Предупредителният код важи за Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково.

Вятърът днес ще е слаб до умерен със северна компонента. Максималните температури за деня ще са в интервала 23-30 градуса.

Купесто-дъждовна облачност ще се развие и над планините, където ще има валежи, придружени от гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен от север-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 18 градуса, а на 2000 метра ще са около 12 градуса.

Над Черноморието също се очаква купеста и купесто-дъждовна облачност. По северното крайбрежие ще има валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 24 и 26 градуса, температурата на морската вода е 21-23 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.