Рамкирането на снимки е нещо отживяло. Вашите снимки могат да придобият страхотен вид, ако се принтират върху дърво. Това е много по-лесно, отколкото си представяте, а новото видео от канала DIY_DW показва как става това .

Необходима ви е гланцирана снимка, принтирана на лазерен принтер, също парче дърво от магазина, срязано в желания размер. Нужни са и лепило за принтирани снимки, четка за боя, малко вода, гъба, прозрачен лак. Едно мече ще свърши също работа, но не е задължително.

За начало изрежете снимката в същия размер като дървената плоскост. Намажете лепилото обилно по цялото дърво и лицето на вашата снимка.

Използвайте четката, за да покриете всеки милиметър чак до самите краища, след което внимателно поставете принтираната страна на снимката върху дървената плоскост. Избутайте образувалите се балончета. Ако имате мече, използвайте го, за да премахнете балончетата. Може да използвате и линия със същия успех.

Оставете да съхне през нощта.

На другия ден навлажнете снимката с гъба, напоена с вода, и започнете да я изтривате. След като горният слой е паднал, може да продължите премахването на хартията с пръстите на ръцете.

Вече можете да видите снимката си. Оставете да изсъхне за няколко часа, след което покрийте с безцветен лак.

Гледайте още интересни видеа в каналите на vbox7

Вижте също и:

Как да направим красив мозаечен поднос