Времето днес ще е предимно слънчево до обяд. След пладне над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Там, както и на места в планинските райони, ще има краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури през деня ще са между 29 и 35 градуса.

Слънчево ще е времето по Черноморието. Вятърът ще е слаб до умерен от изток. Максималните температури ще са между 28 и 30 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, а температурата на морската вода е около 28 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Предимно слънчево ще бъде над планините до обяд. След това ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност над масивите от западните и централните части на страната. Очаква се за кратко да превали и прегърми. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 25 градуса, а на 2000 метра ще са около 17 градуса.

Тази сутрин слънцето изгря в 6:09 часа и ще залезе в 20:57 часа. Луната се намира във фаза нарастващ полумесец и е в знака "Дева".

Още за времето:

Знаете ли тези факти за лятото

Ще изчезнат ли белите мечки

Това лято ще бъде необичайно горещо