В сряда над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В часовете около пладне се прогнозират краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. В изто1ните райони ще остане слънчево. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса.

По Черноморието днес ще е слънчево. Вятърът ще е умерен от североизток. Максималните температури ще са между 28 и 30 градуса. Температурата на морската вода е около 27 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива над планините от Западна България. Превалявания и гръмотевици ще има в часовете около обяд, а вятърът ще е умерен до силен от юг-югоизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 22 градуса, а на 2000 метра ще са около 15 градуса.

Предимно слънчево и топло ще е до края на работната седмица. В четвъртък над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. В петък ще бъде облачно и над Централна България. И през двата дни се очакват превалявания и гръмотевична дейност. Ще духа умерен изток-североизточен вятър, който постепенно ще се усилва.