Вангелия Гущерова, по-известна като Баба Ванга, е наречена „Нострадамус на Балканите“ заради своите предсказания, които гледат напред към края на света през 5079 г., пишат от „Дейли Мирър“, цитирани от Vesti.bg.

Точно преди да си отиде от този свят на 85-годишна възраст през 1996 г., тя казва, че през 2021 г. ще бъде открит лек за рака: „Човечеството ще се отърве от рака. Ще дойде денят, когато ракът ще бъде вързан с железни вериги“.

От друга страна Баба Ванга очаква Доналд Тръмп да бъде застигнат от „мистериозна болест, която ще го остави глух и ще причини мозъчна травма“.

Според предсказанията ѝ европейската икономика ще се срине, ще бъде извършен опит за покушение срещу руския президент Владимир Путин от някой от собствената му свита, а ислямските екстремисти ще организират атаки в Европа и „ще използват арсенал от химическо оръжие срещу европейците“.

 

 

Пророчицата смята, че през 2021 г. „светът ще страда от много катаклизми и големи бедствия. Съзнанието на хората ще се промени. Ще дойдат трудни времена. Хората ще бъдат разделени от вярата си“.

Тя също така предрича, че „производството на бензин ще спре и Земята ще си почине. Влаковете ще летят, използвайки слънчева светлина“.

Едно от най-странните и предсказания за новата година е следното: „Силен дракон ще завладее човечеството. Трите гиганта ще се обединят. Някои хора ще имат червени пари. Виждам числата 100, 5 и много нули.“

По думите на тълкователи „драконът“ е Китай, който е и един от трите гиганта заедно с Русия и Индия. Парите вероятно са банкнотите от 100 юана и 5000 рубли, като и двете са червени на цвят.

Само времето ще покаже дали Баба Ванга е била права.

На 12-годишна възраст тя губи своето зрение и твърди, че в същото време е осъзнала, че ѝ е даден много рядък дар от Бог да провижда бъдещето. Прогнозира, че краят на Вселената ще настъпи през 5079 г.

Ванга предсказва разпадането на Съветския съюз, атаката на 11 септември през 2001 г., смъртта на принцеса Даяна и катастрофата в Чернобил. Счита се, че 85% от нейните предсказания са верни.