Студен фронт преминава през страната на Велика събота. В хода на деня превалявания от дъжд ще има в западните, централните и североизточните райони.

Валежите ще бъдат по-скоро локални, като на моменти ще бъдат интензивни и придружени от гръмотевична дейност. Има и риск от дребна градушка.

Максималните температури в най-топлата част на деня ще се колебаят между 19 до 24 градуса.

В планините на много места в масивите на Западна и Централна България и по-малко на изток ще превали краткотрайно. Ще има условия за гръмотевици, както и риск от градушка.

Облачността ще се разкъса още привечер, за да ни подари слънчева неделя.

Сутринта на Великден времето ще бъде топло, с температури от 9 до 14 градуса. На места е възможно да има пролетни мъгли, които ще се разсейват до обяд.

През деня времето ще е слънчево, с променлива следобедна облачност в западната половина на страната.

Валежи не се прогнозират за неделя, освен на изолирани места в планините в Западна България. Времето ще е тихо и топло със стойности на термометрите следобед между 21 и 26 градуса. Неделният ден ще е подходящ и за пешеходен туризъм в планините.

От понеделник започва период с често променливо пролетно време с повече слънце сутрин и временни заоблачавания следобед, с краткотраен, на моменти интензивен валеж с гръмотевична активност. Около четвъртък петък валежите ще са на повече места в страната.

В дните около Великден и след това атмосферата ще е запрашена с прах от пустините на Африка. Запрашаването ще е по-видимо в Югозападна България. Възможни са кални валежи.

Още за времето:

Честваме Международния ден на Земята

Колко яйца на ден е полезно да ядем

Климатът вече не понася дори на кактусите