През последното денонощие времето в страната рязко се влоши. Предстои снеговалежите да станат още по интензивни, очакват се виелици, навявания и образуване на преспи.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съветват шофьорите да подготвят автомобилите си за зимните условия, преди да тръгнат на път, да се движат със съобразена скорост, както и да не предприемат рискови маневри.

Машините на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за почистване и обработване на републиканските пътища, за да се осигури пътуване при зимни условия, пише DarikNews.bg.

Отделни пътни участъци ще бъдат затворени за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, като превантивна мярка за повишаване на безопасността на движение. Възможно е трафикът изцяло да бъде спрян на места, където има силен вятър и снегонавявания.

Информация за актуалната пътна обстановка в страната можете да получите от интернет страницата на АПИ, както и на телефон 0700 130 20, на който можете да позвъните по всяко време на денонощието.

Още по темата:

Жълт код за снеговалежи и силен вятър в цялата страна

Какво да правим при силен вятър