В последния ден за 2020 г. през страната ще премине студен атмосферен фронт от запад на изток, който ще донесе превалявания от дъжд. Вятърът ще смени посоката си от запад-северозапад и постепенно ще отслабва. Максималните температури в западната половина на страната ще са между 5 и 9 градуса. На изток ще е по-топло - от 13 до 16 градуса.

През нощта, когато посрещаме Новата година, в източните части на страната все още ще има валежи от дъжд и ще духа духа до умерен северозападен вятър.

Значителна облачност ще има над планините. Очакват се валежи от дъжд, които над 1700 метра ще преминават в сняг. Вятърът ще е силен до бурен от югозапад, но постепенно ще отслабва. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около5-6 градуса, а на 2000 - около нулата.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Предимно слънчево ще е времето по Черноморието. Временни увеличения на облачността се очакват в следобедните часове. Вятърът ще е до умерен от югозапад, а през нощта ще вали дъжд. Максимални температури: 12-16 градуса на въздуха, 9-10 градуса на морската вода. Вълнението на морето ще е между 2 и 4 бала.

В първия ден на 2021 г. в повечето райони на страната ще се радваме на слънчево време. На места видимостта ще бъде намалена, поради стихването на вятъра. Времето ще е по-топло от обичайното с максимални температури между 9 и 14 градуса.

Още за времето:

Хърватия: земетресение отне живота на 7 души

Подобрен е 20-годишен температурен рекорд в Шумен

Символът на Будва бе отнесен от морска буря