Времето във вторник започна с дъжд и ниски температури в Източната половина на страната. До обяд валежите постепенно ще спират, но облачността ще остане значителна.

В Западна България слънцето ту ще се показва, ту ще се скрива зад облаците. Температурите в най-топлата част на деня ще са предимно между 4 и 7 градуса, до 12 градуса в югозападните райони.

Над планините е предимно облачно, сутринта на места в Предбалкана и масивите от Западна България ще има слаби превалявания от сняг, а под около 1 700 метра – от дъжд. През деня вятърът ще е до умерен. Максималната температура на 1 200 метра ще е около 5 градуса, на 2 000 метра – около минус 1.

Времето ще е сравнително топло в следващите два дни, с температури над обичайните за края на декември. В повечето райони на страната ще е предимно облачно, а в Източна и Южна България ще има валежи от дъжд. Възможно е в крайните югоизточни райони да паднат значителни количества.

Дъждът ще спира в петък, когато и облачността ще се разкъсва и постепенно ще намалява. Ще посрещнем 2022 г. със сравнително топло време.

Прочетете и:

Колко почивни дни ще има през 2022 г.