Облачността над страната днес ще е купеста и купесто дъждовна. Валежи ще има на много места в страната, като най-интензивни ще са в южните и източните райони. Има риск от дребни градушки. Вятръът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 22 и 26 градуса.

Над планините ще има значителна облачност и превалявания. НА много места ще има и гръмотевична активност. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 16 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 9 градуса.

Значителна облачност ще има и над Черноморието. Валежи се очакват в часовете след обяд. Възможни са и гръмотевични бури. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 19 и 23 градуса, температурата на морската вода е около 13 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

На 1 май времето ще е тихо с превалявания и гръмотевици в Южна България. На много места времето преди обяд ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса.

През уикенда времето ще е динамично. Още в събота от запад на изток над страната ще нахлуе по-хладен въздух с резки пориви на вятъра, по-интензивни валежи и гръмотевична активност.

Още за времето:

Времето на върха на небостъргачите тече по-бързо

Как влияе мръсният въздух на интелекта

Щетите след пожарите в Австралия са сериозни