В понеделник облачността ще се увеличава от запад. Слаби превалявания от дъжд се очакват на места в Централна и Западна България, но до вечерта ще спрат. Вятърът от юг ще се усили до умерен, временно силен в източните райони. Максималните температури ще са между 22 и 29 градуса, по-топло ще е в източната половина.

Преобладаващо слънчево ще е по Черноморието. След залез ще има увеличения на облачността. Вятърът ще е умерен до силен от юг, а максималните температури ще са между 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода е около 24 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Над планините облачността също ще се увеличи. Валежи се очакват около обяд над масивите от Западна България. Вятърът ще е силен, временно бурен от югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 16 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 9 градуса.

Облачността постепенно ще започне да се увеличава в нощта срещу вторник и в източната половина на страната. Вятърът ще се усили и от запад ще започне да нахлува по-хладен въздух. Максималните температури слабо ще се понижат, но на изток ще се задържат над 27 градуса на места. Валежи ще има в повечето райони на страната, но ще са слаби. Към края на деня облачността ще започне да се разкъсва.

Умерен до силен ще се задържи вятърът в сряда. Облачността ще е променлива, но най-често значителна. Валежи почти няма да има, а температурите в източната половина на страната ще се понижат с до 5 градуса.

В четвъртък ще се радваме на повече слънчеви часове. Вятърът ще отслабне, а температурите през деня ще тръгнат нагоре.

Още за времето:

Геомагнитна буря удари страната

Дойде време за есенно почистване

Как влияе есента според зодията

Време за ... сушени плодове