В понеделник времето ще е предимно слънчево над по-голямата част от страната. Над югозападните и североизточните райони ще има значителни временни увеличения на облачността, а на места за кратко ще превали и прегърми в следобедните часове.

Вятърът днес ще е слаб до умерен от север-северозапад, а температурите в топлата част на деня ще са от 28 до 33 градуса.

По морето ще е предимно слънчево, с временно заоблачаване след пладне. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има по северното Черноморие. Максималните температури на въздуха ще са между 25 и 28 градуса, а на морската вода - около 23-24 градуса.

Променлива ще бъде облачността в планинските райони. В Рило-родопската област най-често ще е значителна, а следобед ще превали и прегърми. Температурите ще достигнат максимални стойности от 13 до 21 градуса.

Предимно слънчево ще е времето във вторник и сряда. И през двата дни очакваме купеста облачност около пладне, но валежи ще има само на изолирани места.

Температурите постепенно отново тръгват нагоре. В следващите дни очакваме максималните стойности да достигат около и над 30 градуса.

Какво време ни очаква през юли разберете ТУК.

Още за времето:

Силна градушка удари Мадан

Огромно свлачище в Япония

Антарктида с рекордна температура от 18,3°C