С какво време започва август

Ето прогнозата през първите дни на месеца

Снимка: pexels Снимка: pexels

В първата седмица на август валежите ще са минимални, а дневните температури до сряда ще останат по-ниски от традиционните за горещия летен месец.

В ще има динамична следобедна облачност, но превалявания и гръмотевици се очакват само в крайните североизточни райони. Ще продължим да усещаме прохладен вятър от северозапад, със силни пориви в почти цялата страна.

Дневните температури ще варират от 27 до 32 градуса.

До сряда в часовете следобед термометрите с леки колебания ще се движат около и малко над 30 градуса. Повече слънце ще има на запад, докато в източните и някои централни райони облачността ще създава условия за незначителни превалявания.

От четвъртък жегата ще се завърне с температури отново в интервала 30-35 градуса. В края на седмицата от изток ще се опитват да пробият по-студени въздушни маси, което ще създаде условия за повече облаци с възможност за следобедни краткотрайни дъждове.

В дните около 10-12 август се очаква преминаването на пореден студен фронт с усилване на вятъра от северозапад и локални валежи с гръмотевици. Дневните температури ще се понижат, като някои метеорологични модели допускат краткотрайно осезаемо захлаждане до почти пролетно-есенни стойности в интервала 20-25 градуса.

А какво прогнозира за времето през целия месец синоптикът Красимир Стоев от НИМХ вижте във видеото по-долу: