Ще бъде топло, ще бъде хубаво, нощите ще ухаят на окосена трева, ще слушаме щурците и ще стъпваме леко по морския плаж.

Това лято обаче ще бъде и малко различно. Тазгодишната прогноза не включва типичните за  сезона напукани пети и груба кожа на стъпалата. Няма да се появят и мазолите от дългите разходки, нито пък нуждата да обувате чорапи, само защото краката ви са далеч от представата за „нежни“.

Тази година лятото – и краката ни, ще са по-хубави, защото вече е много лесно да им осигурим кадифена мекота. 
Ето какви са стъпките – не само към лятото, но и към идеалните ви меки и неболезнени стъпала, предложени от специалистите в грижата за кожата на краката Footness.

1. Ексфолиране
По време на традиционния вечерен душ обтривайте стъпалата с нежен ексфолиант. Ако започнете да го правите от първия ден, в който обуете обувки на босо, няма да се налага да включвате „тежката артилерия“ – пилата за крака и пемзата.

Изберете ексофлиант за крака Footness, който съдържа нежни ексфолиращи частици от пемза и млечна киселина за нежно почистване. Добавените пантенол и креатин омекотяват и възстановяват кожата, а екстрактът от чаено дърво осигурява приятна и дълготрайна свежест.

Снимка: Lavena Снимка: Lavena

 
2. Омекотяване
След като подсушите внимателно краката, се погрижете за подхранването и омекотяването на кожата с део крем за крака Footness. Съдържа масло от шеа, глицерин и пантенол, които хидратират кожата и я правят копринено мека. Екстрактът от градински чай и хвощ имат лек дезодориращ и освежаващ ефект. Можете да нанасяте крема всеки път, когато излизате от банята.

Снимка: Lavena Снимка: Lavena


3. Балсам за пети
Когато разходките по пясъка са наистина дълги или градските улици са ви примамвали цял ден с изкушенията си, може да усетите петите си наистина груби и болезнени вечерта. Носенето на ниски чехли и сандали също много бързо поврежда нежната кожа на стъпалата.

За такива случаи може да се доверите на балсам за пети Footness. В него са събрани силата на невена, алантоина и уреата, за да се радвате вие на мека и гладка кожа в тази специална зона на краката. Не чакайте проблемът да се задълбочи, защото петите могат наистина да болят много.

Снимка: Istock Снимка: Istock


4. Охлаждащ гел
Той ще е нашето лятно градско спасение в жегите. Когато температурите се покачат над 30 градуса, охлаждащият гел за крака ще се притече на помощ. Той е особено полезен в случаите, когато усещате краката си натежали от много ходене. Съдържа масло от мента и лавандула за свежо усещане и намаляване на чувството за дискомфорт.

Както виждате, вече нищо не може да спре лятото да дойде, а ние ще сме в идеална лятна форма, за да му се радваме до насита.