Днес над страната ще има променлива облачност. В следобедните часове на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен от северозапад, а максималните температури ще са между 21 и 27 градуса.

Над планините ще има значителна облачност, а в следобедните часове ще има валежи на места. Вятърът ще е умерен от северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 16, а на 2000 метра - около 9 градуса.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Над Черноморието ще е слънчево с временни увеличения на облачността. По северното крайбрежие ще има краткотрайни валежи в следобедните часове. Вятърът ще е умерен от северозапад до обяд, а след пладне ще има бриз откъм морето. 

Максималните температури ще са между 23 и 27 градуса, температурата на морската вода е около 24-26 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.

Във вторник на много места, главно в южната половин от страната, ще има превалявания. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област, където се очакват и гръмотевични бури. Максималните температури слабо ще се понижат.

В сряда времето ще започне да се затопля, а валежи ще има на отделни места. Очаква се да има повече слънчеви часове през деня.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Прочетете също и:

Бедствено положение на Халкидики

Издадоха предупреждение за ураган в Луизиана