Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони на Западна и Централна България ще има валежи и гръмотевици, както и опасност от градушки.

Обявен е жълт код за 9 области на Западна и Централна България, където ще има интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, София-област и София-град.

В източните райони на страната няма да вали и ще има повече слънчеви часове. Вятърът в страната ще е слаб от юг-югоизток, а максималните температури ще бъдат между 18 и 27 градуса.

Над планините ще има купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури на височина 1200 м ще са около 16 градуса, а на 2000 м ще бъдат около 9 градуса.

Променлива облачност ще има над Черноморието, но ще бъде почти без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 23 и 25 градуса, температурата на морската вода е около 17-21 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Прочетете също и:

Времето през юни ще донесе изненади