Седмицата започва с предимно облачно време, като по равнините ще е мъгливо до обяд. Слаби валежи от дъжд ще има на отделни места в западните и южните райони на страната.

Над североизточните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 16 и 20 градуса.

Облачно и мъгливо ще е над планините, където над 2500 метра се очакват превалявания от сняг. Вятърът ще е силен от югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 12 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 5 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но валежи не се очакват. Вятърът ще е до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 14 и 16 градуса, температурата на морската вода е около 17 градуса, а вълнението на морето е 2-3  бала.

Очаква се във вторник вятърът да отслабне. Над повечето райони на страната ще има значителна облачност, но валежи ще има само на отделни места в Южна България.

В сряда вятърът ще се усили отново, а през нощта срещу четвъртък се очакват сериозни превалявания. Живакът в термометрите чувствително ще тръгне надолу.

Още за времето:

Зимата настъпи във Франция

Бурята Виктория удари Гърция с проливни дъждове и силен вятър