И днес времето ще бъде неустойчиво. До обяд над страната ще бъде слънчево, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на много места ще има интензивни валежи.

В същите райони се очакват гръмотевични бури, временно усилване на вятъра и градушки. Обявен е жълт код за опасно време в 12 области на страната.

Предупреждението важи за Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Хасково и Кърджали, където количествата валежи ще са между 20-30 л/кв.м., а на места ще достигнат до 50 л/кв.м.

През деня ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат в интервала 24-30 градуса.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще има над планините. Очакват се краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен от изток-североизток.

Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 18 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 12 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността и краткотрайни превалявания с гръмотевици над отделни райони по южното крайбрежие.

Максималните температури ще са между 24 и 26 градуса, температурата на морската вода е между 19 и 24 градуса, а вълнението на морето е 2 градуса.

Тази сутрин слънцето изгря в 05:48 часа и ще залезе в 21:03 часа (продължителността на деня ще бъде 15 часа и 14 минути). Луната се намира във фаза първа четвърт и е в зодиакалния знак "Дева".

Прочетете също и:

Над 35 градуса през новата седмица

Времето до средата на месеца

Времето през юни ще донесе изненади