В първия ден на новата седмица над повечето райони на страната времето ще е слънчево. Над югоизточните части ще има по-значителна облачност и са възможни краткотрайни валежи от дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток, а максималните температури ще са между 14 и 21 градуса.

Предимно слънчево ще е над планините. Вятърът ще е до умерен от юг-югоизток. Максималните температури на височина 1200 м ще бъдат около 11 градуса, а на 2000 м ще са около 5 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с повече облаци по южното крайбрежие, където се очакват превалявания. Вятърът ще е умерен от югоизток. Максималните температури ще са между 18 и 21 градуса, температурата на морската вода е около 17 градуса, а вълнението на морето ще е около 2 бала.

Утре над страната ще има разкъсана облачност, а вятърът ще се усили. Това няма да повлияе значително на максималните температури и ще остане сравнително топло за сезона.

В сряда се очакват увеличения на облачността и краткотрайни валежи на отделни места в западните и южните райони на страната. Максималните температури слабо ще се повишат.