Големи щети нанесе ураганът Сали в южните части на САЩ. Бурята се движи към по-гъсто-населени райони, след като мина през крайбрежието на Алабама и Флорида, съобщава NOVA.

Разрушени са пристанища, има съборени стълбове и наводнени пътища. Това най-вероятно е предпоследният ураган за годината.

„Вятърът беше много силен. Свиреше както никога не съм чувал преди”, обяснява потърпевш.

Жителите по южните брегове на Съединените щати се борят с последиците от бурята. Сали премина през Флорида и Алабама с бавна скорост. Разрушенията по пътя ѝ се виждат ясно. Валежите бяха рекордни и причиниха тежки наводнения.

Отчитаме над 700 л/кв.м. Тава е нормата за 4 месеца, която падна за 4 часа на някои места”, съобщава Джини Крейнър от противопожарната служба на Пенсакола.

Блокирани са пътища и мостове, наводнени са стотици домове, а над 500 000 души са без електричество. Много хора са потърсили помощ от властите. Ураганът отслабна в тропическа буря, но в момента се движи към Джорджия, Южна и Северна Каролина.

„Реките ще прелеят. Със сигурност не е свършило още”, поясни губернаторът на Флорида Рон Десантис.

Към момента се съобщава за един загинал и един изчезнал. Друг е изчезнал. Обявената тревога за възможни наводнения остава в сила и утре за голям район в три щата.

Още по темата:

Циклонът Сали прерасна в ураган

Извънредно положение в Луизиана заради бурята Сали

Имената на ураганите са на привършване