Шест магнитни бури с различна сила ще се появят през август. Възможно е да има дискомфорт дори и при хората, които обикновено не се влияят от тези явления.

Първата ще бъде още в началото на месеца – на 2 август. Тя ще бъде слаба и не се очаква да се отрази сериозно на повечето хора. На 10 август ще има нова магнитна буря, която ще бъде средна по сила.

Ще последват две по-слаби смущения на 13 и 14 август, които отново не се очаква да засегнат по-голямата част от населението.

Силна магнитна буря ще има на 21 август, като се очаква тя да продължи повече от ден. Тя най-вероятно ще причини главоболие, умора и високо кръвно налягане не само у чувствителните хора, но и при останалите. Последното магнитно смущение ще е на 29 август.

Магнитните бури се предизвикват от изригвания на Слънцето и могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация. Много хора не се влияят здравословно от тези явления, а просто изпитват промени в настроението. Тези, на които им се отразяват по-сериозно, може да изпитат болка в мускулите и ставите и да имат проблеми със съня.

Слънчевите изригвания често предизвикват депресивни състояние или резки промени в настроението.

Специалистите съветват по време на магнитна буря да се откажете от нездравословната храна и да се опитате да ограничите вредните навици като тютюнопушене или прием на алкохол. Препоръчва консумацията на повече плодове и билкови чайове.

Прочетете също и:

Как влияят магнитните бури на психиката ни

Крие ли изненади времето през август