Валежите над страната ще спират още в нощта срещу събота. Облаците ще се разкъсват и ще намаляват, а след полунощ на места в равнините и низините ще се образува мъгла.

В събота ще бъде преобладаващо слънчево, с изключение на източните и планинските райони, където ще има повече облачност и са възможни слаби превалявания следобед.

В най-топлата част на съботния ден температурите ще са между 12 и 17 градуса.

Значителни увеличения на облачността се очакват над Черноморието, където ще остане и по-хладно – между 9 и 12 градуса ще са максималните стойности. Слаби превалявания от дъжд се прогнозират за южното крайбрежие.

Мъгли, облаци и слаби валежи от дъжд, преминаващи в сняг над 1800 метра – такова ще е времето в планините през първия работен ден. Максималните температури ще са между 0 и 7 градуса.

Събота е денят, в който ще трябва максимално да се насладим на слънчевите лъчи, тъй като в неделя облачността над повечето райони на страната ще е значителна. В западната половина на страната ще има краткотрайни валежи от дъжд.

Новата седмица ще започне с ветровито време в понеделник. Очакват се временни разкъсвания на облачността, за кратко слънцето ще се покаже около и след обяд, а впоследствие небето отново ще се заоблачи.

През следващата седмица посрещаме астрономическата пролет, която ще настъпи на 20 март, сряда, в 05:06 ч. българско време.

Още за времето:

18 л/кв.м валежи в Търговищко за 48 часа

8 пъти над нормата е замърсен въздухът във Варна

Магнитна буря удря Земята на 15 март