До края на годината времето ще остане динамично, променливо, с чести смущения. Ще има краткотрайни снежни периоди, като в планините снежната покривка ще продължи да се увеличава.

Почивните дни ще са с променлива облачност, с мъгли и ниски облаци в часовете призори и разкъсвания – следобед. Валежи не се очакват. Едва в неделя след пладне и привечер е възможно да превали сняг на изолирани места в планините в Западна България.

Вятърът в събота ще остане северен, с по-силни пориви по крайбрежието. В неделя ще е сравнително тихо. Температурите сутрин ще бъдат между 2 и 3 над нулата и 2 и 3 под нулата, в топлите часове на събота – между 2 и 7 градуса, в неделя – с градус-два по-топло.

От 10 до 13 декември ще прониква по-топъл въздух. Валежи няма да има, а следобедните температури ще се повишат до интервала 10-15 градуса. В средата на месеца (14-16 декември) ще има валежна обстановка покрай студен атмосферен фронт. Очакват се валежи от дъжд, които бързо да преминават в сняг.

След това – до 20 декември, времето ще е по-спокойно, но ще остане студено, с дневни температури между 0 и 5-6 градуса.

В дните преди Коледа ще е още по-студено, с изгледи в някои райони термометрите да паднат до минус 10 градуса. Потенциал за снеговалежи има около 20-21 декември.

С цялата условност на дългосрочните прогнози, за Коледа вероятността да вали сняг е малка. Между Коледа и Нова година потенциалът за валежи е по-голям, но пък температурите ще се повишат, което ще вдигне снежната граница към планините и ще ограничи зоните с валежи от сняг.