Предимно слънчево ще е времето в понеделник. Около пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност над западната половина от страната и на места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е умерен от югоизток. Максималните температури ще са между 29 и 25 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево до обяд. По-късно ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Вятърът ще е до умерен от изток. Максималните температури ще са между 28 и 30 градуса. Температурата на морската вода е около 2-3 бала, вълнението на морето е 2-3 бала.

Предимно слънчево ще е времето над планините. Над масивите от западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен от изток-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 21 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 15 градуса.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива във вторник. Валежите ще са краткотрайни и придружени от гръмотевична дейност и ще бъдат концентрирани предимно в Западна и Централна България. Вятърът ще се усили, а дневните температури слабо ще се понижат.

В сряда облачността ще е променлива, на много места намаляваща до предимно слънчево. На изолирани места ще има краткотрайни превалявания. Вятърът ще отслабне, а максималните температури ще достигат до 34 градуса.

Още за времето:

Кои плодове и зеленчуци да ядем през август

Първият голям пожар в Австралия за сезона

Все по-сериозни са наводненията в Китай