Времето във вторник остава облачно, а през деня се очакват валежи. Ще духа умерен вятър от северозапад, който ще донесе по-хладен въздух. Над североизточните райони дъждът ще преминава в сняг и ще се образуват заледявания.

Обявен е жълт код за обилни валежи и снеговалежи в страната. Предупреждението е в сила за Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Смолян, Софийска област, София, Търговище, Шумен.

Над северните райони на страната до вечерта валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Над южните се очаква да вали сняг. Максималните температури ще са между 3 и 7 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Над планините времето ще е облачно и ще има снеговалежи. Вятърът ще е умерен до силен от север-северозапад. Ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъде около 3 градуса, а на 2000 метра ще е около -1 градус.

Облачно ще е и времето над Черноморието, където се очакват валежи от дъжд, които постепенно ще спрат в следобедните. Вятърът ще е до умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са между 4 и 8 градуса, температурата на морската вода е около 14 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Още за времето:

Какво ще е времето през декември

Ветровете в света се усилват